meer over mij

Toen ik in de jaren ’90 met mijn man naar Spanje vertrok, was ik docent Nederlands en trainer in communicatieve vaardigheden en persoonlijke effectiviteit. Maar de volgende stap wist ik toen ook al; ik wilde 1:1 met mensen kunnen werken, ik wilde therapeut/coach worden.

Die droom bleef en intussen pakte ik van alles aan. Ik vond het niet makkelijk, zo’n heel nieuw leven opbouwen. De zon scheen en het landschap was prachtig maar ik voelde me ook hartstikke alleen. Ik had nog nooit een leven gehad zonder vrienden en familie om me heen. Dat moest ik echt leren. Na een tijd kon ik mijn droom alsnog waarmaken en heb ik 4 jaar lang vanuit Spanje gependeld om in Utrecht mijn opleiding tot (psychosociaal) therapeut te voltooien en mijn eigen praktijk te kunnen starten.

Ik heb ook toen niet alleen veel geleerd uit de boeken maar vooral van wat het leven meebracht; ik ben ernstig ziek geweest en ik verloor mijn man. Het waren heftige tijden maar in de chaos vond ik mijzelf. Ik kon mezelf helpen en kreeg daardoor vertrouwen in mijn werk als coach. Ik weet hoe het is om door diepe dalen te gaan en daar ook weer uit te komen. Mijn motto is: ik wil wel voelen maar niet lijden. Want de ergste pijn en het eindeloze gepieker stopte toen ik durfde te voelen en te begrijpen wat ik doormaakte. Ik ben daardoor anders naar (veranderings-) processen gaan kijken, je kunt ze vertrouwen.

Ik woon inmiddels alweer een tijd in Nederland. Hier vind ik de input die ik, naast de Mediterrane heerlijkheden, ook nodig had: energie, ambitie en inspiratie. Mijn praktijk staat weer en daar geniet ik van. Net als van de nabijheid van familie en vrienden, en winkels vol Nederlandse boeken! Tegelijk heb ik de Spaanse oogst bij me: leven, genieten en relativeren. Verder ben ik een betrokken, nuchter en authentiek mens en houd ik ervan duidelijk, gelijkwaardig en kernachtig te werken, het liefst met ook de nodige humor erbij!

Kun jij wel wat hulp gebruiken en wil je eens vrijblijvend kennismaken? Neem dan nu contact met me op voor een gratis gesprek. Ik kijk uit naar onze ontmoeting!

Ik wil kennismaken